Ik heb deze Whirpool nu zo'n 5 weken in gebruik en ik wil niet meer zonder! Ik heb de afgelopen 4 jaar enkel een klein oventje tot mijn beschikking gehad en dus geen magnetron en ik merk nu hoe fijn het is om een apparaat te hebben met mangetronfunctie. Nou is het bij deze Whirpool wel veel meer dan alleen maar een magnetron en een oven hoor! De Crispfunctie is echt geniaal en gebruik ik voor zoveel verschillende dingen. Gevulde champignons, reepjes paprika met wat geraspte kaas, het is allemaal binnen een mum van tijd klaar en lekker vers en knapperig. Zelfs kipfilet stukjes krijg je lekker knapperig en smeuïg via de crispfunctie. Ik wil niet meer zonder :)
Daarnaast is er de stoomfunctie. Ideaal dat er ook een stoomsetje bij de aanschaf zit. Verschillende groenten zoals broccoli en nu in het seizoen asperges krijg je heerlijk bereid met de stoomfunctie.
De ontdooistand werkt ook super goed, al gebruik ik die niet zoveel. Ik ben al jaren gewend om vlees gewoon de avond van tevoren uit de vriezer te halen en dat zit er nog steeds in. Maar als je een keer vergeet om iets uit de vriezer te halen, is de ontdooistand je beste vriend.
Zitten er ook nadelen dan aan deze Whirpool? Jawel, die zijn er.
Hoewel het design mooi is, is het display niet verlicht. In een keuken waar veel lichtinval is, is dat geen probleem, maar hier staat hij in een donker hoekje van de keuken en dan moet je toch wel even goed kijken om de juiste stand te kunnen kiezen.
Om dingen in de oven te bereiden heb je wat meer geduld nodig. Je kan maar tot 200 graden kiezen en dat is toch lastiger als je een pizza wil bereiden die je eigenlijk op 230 graden wil hebben.
Ook ben je relatief lang bezig om de juiste tijd te selecteren. Er is namelijk geen optie om per minuut of per 10 minuten te gaan, je moet de +knop ingedrukt blijven houden.
Het zijn dus geen grote nadelen, want je raakt eraan gewend en krijgt er handigheid in naarmate je deze Whirpool langer gebruikt. Maar als Whirpool nog verbeteringen aan wil brengen, zijn dat naar mijn idee wel nog punten voor verbetering.
Overal ben ik dik tevreden en wil dit ding niet meer kwijt :)
Pluspunten
- veelzijdig
- crispfunctie geweldig
Minpunten
- geen verlicht display
- Oven gaat maar tot 200 graden